Продължава кампанията на разработване Стратегията за Водено от общностите местно развитие
Продължава кампанията на разработване Стратегията за Водено от общностите местно развитие / община Тунджа

Местна инициативна група - Тунджа продължава кампанията за консултиране на местната общност за процеса на разработването на Стратегията за Водено от общностите местно развитие.

Информационна среща за консултиране на общността относно процеса на разработване на Стратегията се проведе в село Дражево. Активно участие в срещата взеха представители от различни сфери на дейност: общински служители, читалищни деятели, представители на местния бизнес, земеделски стопани и представители на неправителствени организации.

Ключов фактор за успешното разработване и прилагане на Стратегията за Водено от общностите местно развитие, е включването на местните общности и заинтересовани страни във всеки един от етапите на разработване. Дейностите се осъществяват в рамките на проект по подмярка 19.1 ,,Помощ за подготвителни дейности" на мярка 19 ,,Водено от общностите местно развитие" от Програмата за развитие на селските райони, за периода 2014-2020 г., между Министерство на земеделието и храните, Държавен Фонд Земеделие - Разплащателна Агенция и Местна инициативна група - Тунджа, с подкрепата на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони - Европа инвестира в селските райони.

Следваща среща се състоя в село Кукорево.

В процеса на дискусията възникнаха и бяха обсъдени нови идеи за проектни предложения по различните мерки от Програмата, както и различни варианти за осигуряване на финансови средства за тяхното реализиране.

През следващите седмици МИГ „Тунджа" продължава дейностите по популяризирането на процеса на разработване на Стратегията за местно развитие за периода 2014-2020 г. в други населени места от общината.