Продължава издаването на разрешителни за продажба на мартеници
Продължава издаването на разрешителни за продажба на мартеници / Дарик Сливен

81 разрешителни за продажба на мартеници, валентинки и цветя е издала Община Сливен до сега. Най-много са разрешителните за търговия по булевард „Цар Освободител" и в кварталите „Българка", „Дружба" и „Даме Груев".

Таксата за търговците на главната улица е 4 лева на квадратен метър за ден, а в кварталите 3,50 лева. Разрешението се получава след подаване на заявление в Информационния център на администрацията. Желаещите да продават мартеници трябва да представят документ за липса на задължения към общината.

Контролни органи ще следят за издадените разрешителни, както и за задълженията на продавачите на мартеници. Сергиите не трябва да пречат на минувачите. Търговците нямат право да преотстъпват местата на други продавачи и са задължени да поддържат чистота около масите и прилежащите части.

В случай на продажба без разрешително, или друго нарушение, се прави предписание и се дава срок за изпълнение. Ако предписанието не се изпълни в срок, се налага глоба. Местата за търговия са определени със заповед на кмета Йордан Лечков.