Продължава делото за катастрофата на Бакаджика
Продължава делото за катастрофата на Бакаджика / netinfo

Не бе уважено искането на адвокат Марияна Гърдева за спиране на съдебното производство срещу обвиняемия Господин Господинов, шофьор на автобуса-убиец, който катастрофира на Бакаджиците край Ямбол. При ужасяващата катастрофа на 29 май миналата година загинаха 18 човека по време на традиционния събор за Спасовден.

Защитничката на Господинов обоснова искането си на база петорната съдебно-медицинска експертиза. Според медиците-експерти шофьорът Господинов е получил посттравматично стресово разстройство и е изпаднал в реактивна депресия. Тези психични разсройства, заяви Гърдева, поставяли под въпрос годността на подзащитния й да участва в съдебния процес и настоя за ново изследване.

На днешното заседание бяха изслушани свидетели на катастрофата, чиито показания се покриваха с казаното досега от други свидетели. Вещите лица, осъществили петорната съдебно-техническа експертиза, дадоха показания. Според тях спирачната система на автобуса не била изправна.

Съдебните заседания по делото за Бакаджика започнаха на 1 февруари и трябваше да приключат на 5 февруари. На 4 февруари преди обяд адвокат Гърдева колабира в залата и продължението на процеса бе насрочено за днес - 8 март.