Приемът на документи за стипендии на общината стартира на 1 април
Приемът на документи за стипендии на общината стартира на 1 април / Дарик Сливен, архив

 

От 1 април година започва прием на документи на кандидати за месечна стипендия и  еднократно финансово подпомагане по Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен.

Месечна стипендия се отпуска за период не по-дълъг от шест месеца. Всяка година се отпускат 45 месечни стипендии в областите: наука и техника, спорт, изкуство и култура. Стипендия се присъжда на дете или младеж, с поне пет значими изяви на местно, регионално или национално ниво, класирано до трето място за последните две години, считано от датата на подаване на кандидатурата.

Финансовият стимул се присъжда на дете или младеж, участник в инициативите, включени в общинската програма за финансово стимулиране на деца с изявени дарби, класиран до трето място за последната година, считано от датата на подаване на кандидатурата. Всяка година се отпускат 30 еднократни финансови стимула в областите: наука и техника, спорт, изкуство и култура.

Приемането на документи за пролетна сесия стартира на 1 април и завършва на 1 май всяка година. Комисията разглежда подадените кандидатури и излиза с решение за пролетната сесия в срок до десети юни.

Приемане на документи за есенната сесия стартира на първи септември и завършва на първи октомври всяка година. Комисията излиза с решение за есенната сесия в срок до десети ноември.

Формуляр от искането за предоставяне на финансова помощ можете до получите от деловодството на община Сливен, или секретаря на Комисията по стипендиите. Документите на кандидатите за стипендии ще се приемат в деловодството на община Сливен, или от секретаря на Комисията по стипендиите.