Приемат бюджета за 2011 г. на сесия на 22 февруари
Приемат бюджета за 2011 г. на сесия на 22 февруари / Дарик Сливен

44 точки са включени в предварителния дневен ред на заседанието на Общински съвет - Сливен, което ще се проведе на 22 февруари. Сред акцентите са приемането на отчет за приходите и разходите на бюджета на Община Сливен за 2010 г. и проекта за бюджет на Община Сливен за 2011 г.

При разработването на Бюджет 2011 г. основната насока е била запазване на инвестициите в социалната сфера. Запазва се размерът на издръжка на детски градини, ясли, училищата и социалните домове. Не се променят таксите за детски градини и ясли. Остават и преференциите за учениците и пенсионерите, ползващи градския транспорт, обясни председателят на Общински съвет Мария Григорова. На предстоящата сесия ще се гласува предложение за разпореждане с няколко имота около голф-игрището, като очакваните приходи са около десет милиона лева. Интересът към терена е за изграждане на фотоволтаичен парк.

Общинските съветници ще разгледат и предложението да се даде съгласие кметът на общината да изготви писмено искане за плащане в полза на Община Сливен на банковите гаранции за изпълнение на договорите по две позиции поради прекратяването им по вина на изпълнителя. Първата позиция е „Строителство и реконструкция на канализационната мрежа на гр. Сливен", а втората е „Реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на гр. Сливен, съвпадаща с трасето на канализационната мрежа от фаза І".

Очаква се местният парламент да даде съгласие   общината да кандидатства по проект за изграждане на три Центъра за настаняване от семеен тип. В дневния ред са включени още отчет за дейността на Общинския съвет - Сливен през второто полугодие на 2010 година и приемане план за работа по приватизацията в Община Сливен през 2011 година.