През лятото – избори и референдум?
През лятото – избори и референдум? / Георги Ангелов

На парламентарните избори да се гласува и за местен референдум, предлагат от Движение България за гражданите. На местно ниво, където има интерес, да се проведе местен референдум по наболял въпрос, заяви в Сливен Иван Стамболов, член на Националния съвет на партията. В Сливен вече е направено обсъждане в общинското ръководство, както и на Общо събрание, съобщи зам.-председателят д-р Нина Борова.

Проведена е анкета сред 100 души. Сред основните теми, за провеждане на местен референдум са предложенията за изграждане на кръгово кръстовище в района на Розова градина,  регламента за участие на фирми, при изграждане на дейностите по водния цикъл на града, удължаване на работното време на заведенията, с цел тютюнопушене в тях.

В момента се подбират темите и в рамките на месец и половина ще бъдат определени и изпратени в Националния съвет в София два въпроса. Ще бъдат определени от 3 до 7 души, които ще събират подписи, за да се събере 1/10 от правото на глас от Сливен, поясни още зам. председателят.