Нови извънкласни занимания за ученици
Нови извънкласни занимания за ученици / Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните
За поредна година, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при община Сливен организира своята превантивна дейност в партньорство с  училищата в община Сливен. 28 от тях подадоха своите предложения за организиране на училищни дейности, съобразени със спецификата, възрастта и желанията на своите възпитаници, като Комисията ще финансира тяхното реализиране по места, съобщи секретарят на комисията Лилия Радева. 

Сред заложените дейности на училищата в община Сливен са провеждане на конкурси и изложби "Приказки за доброто",„На училище без страх”, „Колко красив си представям света без насилие” и др. Предвиждат се  дискусии за думите, които нараняват, и събития по повод Деня на розовата фланелка, Деня на земята и др. Ще бъдат отбелязани дати от превантивния календар на комисията.

В училищата ще се организират спортни мероприятия, базари, викторини, ателиета по приложни изкуства, театрални постановки и много други превантивни дейности, които Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните ще подкрепи.


Лилия Радева изрази надежда, че учебните заведения ще продължат да бъдат все така креативни и ще реализират все повече новаторски инициативи, които да увличат децата и ангажират тяхното свободно време.