Предстои заседание на ОбС в Стралджа
Предстои заседание на ОбС в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа, архив

40-тото поред заседание на ОбС в Стралджа, което ще се проведе на 21 януари от 13,30 ч., е и първо за годината. В началото е предвидено  съветниците да изслушат  отчет на председателя  Атанаска Кабакова за дейността на ОбС , неговите комисии и изпълнение решенията за периода юли-декември 2014 г.  Ще последва отчет на кмета Митко Андонов за изпълнение Програмата за управление на общината за мандат 2011-2015 г.

Очаква се съветниците да одобрят доклад за резултатите от последващата оценка на изпълнението на Общинския план за развитие 2007-2013 г. На първото си заседанието ОбС ще  обсъдят и предложението за  Общински план за младежта 2015г. Кметът Андонов е вносител на  докладна записка за отдаване под наем на язовири- публична общинска собственост. На вниманието на съветниците ще бъде и  докладна записка относно удължаване срока за погасяване и промяна вида на кредит за финансиране  изпълнението на проект „Чиста енергия за осветление на обществени места в Стралджа и Кавакли”.

Две са докладните записки  относно  издаване запис на заповед от община Стралджа в полза на ДФ”Земеделие” - Разплащателна агенция. Предвидено е и обсъждане позиция и мандат за заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Ямбол.