Представители на протестиращите в Сливен се срещнаха с народни представители
Представители на протестиращите в Сливен се срещнаха с народни представители / Дарик Сливен, архив

 

Близо 200 граждани се събраха тази вечер пред сградата на Областна управа в Сливен, за да се срещнат с местни народни представители. От депутатите присъстваха Десислава Танева и Диан Червенкондев - и двамата от ПП ГЕРБ. Въпросите, които бяха зададени към народните избраници бяха свързани освен с цените на електроенергията, също така с високата безработица и некоректното изплащане на трудови възнаграждения.

Срещата премина без ексцесии. Сред дошлите пред областна управа имаше и агитка на младежката организация на партия „Атака”, която освиркваше депутатите, но организаторите на протестите в Сливен успяха да възстановят реда и диалогът да продължи.

Областният управител Марин Кавръков обяви, че всеки, който има жалба, сигнал, предложение, може да ги остави в сградата на Областна администрация, а той поема ангажимента те да бъдат препратени към съответната институция.

В края на срещата бе обявено, че Сливен ще се включи в националния протест в неделя,24 февруари, като сборният пункт отново ще бъде площад „Х. Димитър”, в 11.00 ч. В момента се уточняват исканията, като част от тях ще бъдат - намаляване броя на депутатите в Народното събрание, както и право на гражданите да отзовават депутати и висши съдии.