Представиха в Сливен учебно помагало за часа на класния
Представиха в Сливен учебно помагало за часа на класния / netinfo

Семинар на тема: „Създаване на Методика за мултикултурно обучение в часа на класния ръководител” се проведе днес в Сливен. Идеята е да бъде изготвено учебно помагало, което да е в помощ на класния ръководител.

Основните аргументи за изработването на помагалото са липсата на материали конкретно за работа в класове, където има деца от различни етнически групи. Друга цел е всички деца да се запознаят с бита, историята и културата на ромския етнос. Това съобщи лекторът на семинара доц. Сийка Чавдарова – ръководител катедра „Теория на възпитанието” в Софийски университет.

Според Васил Чапразов – редактор на помагалото целта е педагога да предаде на своите ученици истината за ромската култура и история и децата сами да започнат да се самосъзнават като етнос. Проекта се реализира на територията на Сливен, но амбицията на авторите е помагалото да бъде полезно и на учителите от цялата страна.

На семинара присъстваха директорът на Регионалния инспекторат Светла Драганова, Йордан Берберов н-к одел „Образование „ в община Сливен, директори и начални учители.