Представиха на международно изложение крепостта „Туида“
Представиха на международно изложение крепостта „Туида“ / Община Сливен

Община Сливен и тази година участва в Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо 2015”. Най-голямото туристическо изложение се проведе бе открито от  министърът на туризма Николина Ангелкова.

На изложението Сливен беше представен с пътеводители, туристически брошури, туристически карти, плакати и CD с информационни материали за града и региона. Акцентът беше възстановената ранновизантийска и средновековна крепост „Туида”, открита за туристически посещения в края на 2014 г. Представено беше и културно-историческото наследство в региона, както и рекламен филм за Сливен, Котел и Твърдица.

Щандът, с който община Сливен участва във форума, е част от мерките за осигуряване на устойчивост на резултатите, постигнати по проект „Регион Сливен – кръстопът на традиции, култури, епохи”, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. и съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общината беше представена още с публикация в специализирания брой на списание „Туризъм и отдих” – посветен на изложението като в отделна страница в изданието се представиха Художествената галерия „Димитър Добрович” и Регионалния исторически музей.

Общо 271 изложители се включиха в тазгодишното издание на международната туристическа борса, от които над 100 хотела от България и други 21 страни от цял свят.

Тази година участваха нови 40 български и 30 чуждестранни изложители. На националния щанд на Министерството на туризма, участваха над 25 браншови туристически организации. Мащабно беше присъствието на 50 български общини и информационни центрове.