/ Дарик Сливен
Описание на единствения по рода си в историята на българския спорт проек  „Скаут лига“, представен във филма „Острови на нормалността“ ще бъде излъчен днес в Сливен. Във филма са участвали и възпитаници на треньорът по волейбол Живко Желязков от волейболен клуб „Сливен“.

По време на лагер, осъществен със съдействието на фондация „Играй с развитие“. Освен обучителният лагер, децата са получили и пълна екипировка – по два тренировъчни и два спортни екипи. Всички разходи по време на участнието в скаут – лигата са били поети от фондацията.

По думите на Желязков, във филма се показва не само историята на българския спорт, но и неговата роля във възпитанието на децата, как се калява тяхната  психика и чрез спорта се създават приятелства.

„Лагерът е бил изключително полезен за децата. Там те са изиграли двайсет мача,  това им е помогнало да спечелят видешампионската титла във волейбола при момчета”,  коментира Янка Колева, майка на двама близнаци, които играят в клуб „Сливен“.

Премиерата на фирма ще се състои днес от 11:30 часа в спортен комплекс „Спорт Палас“. Ще присъстват, освен волейбостите – участници във фирма и изявени имена от българския спорт като Димитър Щилянов, бивши национали по волейбол и представители на всички видове спорт от областта и страната.