Предприемчиво училище в Стралджа
Предприемчиво училище в Стралджа / netinfo

За своето осем годишно съществуване Училищното настоятелство при СОУ”П.Яворов”- Стралджа с председател Боряна Атанасова съумя да направи не малко както за обогатяване базата в училище, така и за поощряване активността на децата в различни дейности и прояви, съобщиха от пресцентъра на общината.

Обединявайки усилията на родители, учители, общественици, бизнесмени настоятелството създаде един сериозен кръг от хора, които са съпричастни към училищното дело, готови да помагат за напредъка на училището.

Настоятелството набира своите средства по няколко начина. Земята от 47,342 дка с която разполага, ежегодно носи рента и дялов капитал. През 2007г рентата е в размер на почти 400 лв, през 2008г – 900, а дяловият капитал е в размер на 144 лв. На търг е отдаден обект “Рибарника”, собственост на настоятелството. Всяка година Общото събрание на УН събира и членски внос.

От натрупаната в банковата сметка сума през 2007 година настоятелството закупи за СОУ”П.Яворов” компютър, монитор и видеокамера за наблюдение , батерия към нея и екран на обща стойност близо 1500 лв.Традиционно се осигуряват награди на учениците за участие в конкурси, състезания и др.такива. Настоятелството осигури 30 % финансова подкрепа за проекта “Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност” като за училищната библиотека бяха закупени книги на стойност 1106 лв. Застава и зад проекта “Да подготвим бъдещето, като проучим миналото и осмислим настоящето” като целта е децата да се подпомогнат в опита им да осмислят живота и делото на своя патрон П.Кр.Яворов.

Тази година настоятелството закупи за нуждите на училището още 5 камери за видеонаблюдение и необходимите към тях технически средства.Желанието на УН е съвместно с училищното ръководство и с помощта на Общинското ръководство в най-скоро време да се реши и проблема за използването на плувните басейни в СОУ”П.Яворов”.