Предложиха Сашо Касиянов да бъде обявен за почетен гражданин на Сливен посмъртно
Предложиха Сашо Касиянов да бъде обявен за почетен гражданин на Сливен посмъртно / личен архив

 

В деловодството на Общински съвет - Сливен е входирано предложение от ръководителите на групи общински съветници за удостояване на Сашо Касиянов със званието „Почетен гражданин на град Сливен” посмъртно.

В предложението общинските съветници пишат: „На  18 юли 2012 година внезапно почина нашият съгражданин Сашо Касиянов известен радиоводещ, музикант и преподавател.

Човекът и музикантът, който заедно с Ибряма, Матьо Добрев и други виртуози на инструменталната музика прославяше космичността на автентичния български фолклор по целия свят си отиде от нас.

Сашо Касиянов, който бе в състояние, макар и той самият да бъде тъжен, да дари усмивка всекиму и раздаваше дълги години обич, знание и талант на своите слушатели от радио „Омега” и радио „Бимако”, на учениците си от Национално училище на фолклорни изкуства „Филип Кутев” гр. Котел, на стотиците си приятели, на хилядите граждани на Сливен и общината. С неговото име години наред бяха свързани почти всички празници в населените места на община Сливен.

Със заразителната му доброта и способност да създава настроение, хиляди сливналии години наред посрещаха всяка Нова година на площад „Хаджи Димитър”.”

Предлага се, на основание чл. 49, ал.1, т.3 от Наредбата за символиката на

Община Сливен Александър Касиянов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината” за неговия съществен принос в развитието на Община Сливен.