Празник в село Гавраилово
Празник в село Гавраилово / ГЕРБ - Сливен

“Празниците са наделима част от историята на всеки народ и са свързани с неговия бит и култура. Те дават израз на стремежа и вярата за по-добър живот. Този ден е не само повод да се докоснем до миналото, но и да се гордеем с настоящето на родния ни край и да се стремим към по-добро бъдеще”. Това заяви кметът на сливенското село Гавраилово Димитър Андреев при откриването на концерт по повод празника на селото - 8 ноември, Св. Архангел Михаил. Андреев пожела на жителите много здраве и благополучие.

Той връчи златен медал на Петко Петков - гайдар към читалището в Гавраилово. Наградата е изпратена от Организационния комитет на Четвъртия национален фолклорен фестивал “Кехлибарен грозд” 2013, проведен в гр. Харманли. Музикантът получи още грамота и диплома.

В концерта участваха самодейците от читалище “Слънце- 1928”-Гавраилово - детски танцов състав “Здравец”, фолклорен танцов ансамбъл “Тракийска китка”, вокална група “Настроение” и Наташа Горнишка.

Гости на тържеството бяха народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, координаторът на структурите Марин Кавръков, председателят на общинската организация на партията Здравко Костадинов и председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Димитър Митев.

Празник в село Гавраилово
netinfo

Десислава Танева поздрави жителите на Гавраилово с празника и изрази задоволство от високото ниво на самодейните състави и участието на много млади хора, които обичат българския фолклор. Тя пое ангажимен за подкрепа по отношение бъдещото развитие на детския танцов състав.

По повод празника на село Гавраилово рано сутринта в храм “Св. Архангел Михаил” бе отслужена Света литургия. През деня се проведоха спортен празник в училището и конкурс за рисунка на тема “Моето родно село”. След тържествения концерт в читалището, на площада жителите на Гавраилово се включиха в празнични хора.

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ