Празник в село Бояджик
Празник в село Бояджик / netinfo

В Деня на народните будители в залата на народно читалище „Джон Атанасов”, село Бояджик, се проведе първия общински конкурс „Заблестява звезда”. Той бе част от празничното честване на 85-годишнината от създаването на читалището. Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и председателят на общинския съвет Нели Славова връчиха на читалището най-високата награда в областта на културата „Джон Атанасов”.

Откривайки конкурса, кметът Георгиев приветства читалищните и образователни дейци с празника на народните будители, пожела на младите актьори, художници и певци да ги следва безспирно творчески дух и родолюбие. Той връчи награди на отличените млади художници в конкурса за рисунка.

За участие в него бяха изпратени над 100 художествени творби.  В разделите „Музика” и „Художествено слово” се явиха над 40 представители на училища и детски градини от общината. След оспорвана конкуренция, отличия бяха връчени на всички талантливи деца, а най-добрите получиха и награди. Участие в празничната програма взеха малчугани от селата Бояджик, Генерал Инзово и Тенево, както и самодейните състави от с. Бояджик.