Празник в новозагорското село Събрано
Празник в новозагорското село Събрано / netinfo

Празнична църковна служба и тържествен концерт на самодейци от 2 до 72 години днес ще поставят точката на тридневните празненства посветени на празника на новозагроското село Събрано. Организатори са Кметство с. Събрано и Читалище "Светлина".

По желание на 53 от пенсионерите в селото с финансовата подкрепа на Кметството и лични средства на кмета Господин Демирев е създаден пенсионерски клуб. За негов председател е избрана Денка Недева. На официалното му откриване присъства и Минка Колева - Председател на пенсионерските клубове в община Нова Загора.

Пред децата на селото и техните родители учителката Пепа Донева - представи книгите си "Училище любимо" и "Гатанки забавни, лесни за децата чудесни".

И като всеки празник и този в Събрано имаше своите спортни прояви. Проведе се традиционния лекоатлитически крос, участие в който взеха деца от детската градина и ученици от средищното училище в с. Стоил войвода. Проведе се и състезание за майсторско управление на велосипеди. Всички учцастници получиха подаръци, а победителите освен подаръци получиха и грамоти. По повод празника децата от ЦДГ в селото, които преобладаващо са от малцинствен произход получиха и дрешки.