Празнична програма на община „Тунджа”
Празнична програма на община „Тунджа” / netinfo

С честване на 135 години от основаването на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в село Роза започнаха празничните прояви в община „Тунджа” по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В 20.00 ч. тази вечер на площада в село Тенево ще се състои традиционният празничен концерт, организиран от кметството и народно читалище „Просвета – 1910”. На 19 май от 14.30 ч. на стадиота в селото ще има народни борби и мотокрос.На 21 май в храм „Св. св. Константин и Елена” ще бъде отслужена Празнична литургия.

Вечерта от 17.30  ч. в художествена галерия „Жорж Папазов” в Ямбол ще бъде открита изложба, посветена на 85-та годишнина от рождението на скулптура Иван Колев, почетен гражданин на община „Тунджа”.

В сряда, 22 май, от 10.00 ч. в ЦДГ „Звездица” в село Скалица малчуганите могат да гледат празничния спектакъл „Приказен звездопад” по повод 50-годишния юбилей на детското заведение.

В 12.30 ч. е тържественото награждаване на културни и просветни дейци по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Патронният празник „Върви, народе възродени” на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Бояджик и награждаване на участниците в общинския конкурс „Българин да се наричам” ще бъде отбелязан на 24 май. На този ден празнуват и селата Болярско, Каравелово, Миладиновци, Окоп и Ханово. На 25 май е празникът на село Межда.