Празничен базар в Сливен
Празничен базар в Сливен / Дарик Сливен, Архив

Коледен и Новогодишен базар организира Община Сливен. Производители и търговци могат да излагат стоките си на бул. Цар Освободител". Това съобщи за Дарик Гергана Савова - началник „Икономически отдел" в общината.

В базара могат да участват всички фирми, регистрирани по Търговския закон, а където се разполагат скари е необходим документ от Областна дирекция „Безопасност на храните".

Задължително масите трябва да бъдат поставени по начин, не възпрепятстващ пътникопотока. Търговците нямат право да преотстъпват местата на други търговци. Задължени са и да поддържат чистота около масите и прилежащите части.

До момента са подадени две заявления, едно от които е за продажба на елхи. Контролни органи ще съблюдават издадените разрешителни, а група инспектори вече следят  да изпълнението на задълженията на продавачите.

4 лева на квадратен метър на ден е таксата за участие в коледния и новогодишен базар. Заявление по образец се подава в Информационния център на общинската администрация.

Базарът ще отвори врати на 12 декември и ще функционира до 31 декември. Забранена е продажбата на  цигари и алкохол, пиротехнически изделия и взривни вещества.