Пратиха сутеньор в затвора
Пратиха сутеньор в затвора / Дарик Сливен, архив

Районен съд - Сливен наложи три години затвор при първоначален строг режим на 36-годишен мъж от Сливен за трафик на хора и склоняване към проституция. Той се призна за виновен в това, че в началото на 2004 г. набрал и приел в дома си жена с цел проституция, а две години по-късно направил същото и с непълнолетно момиче. Двете, в различни периоди от време, били отведени от сутеньора си в Италия и  Франция, за да проституират. Деянията са в условията на опасен рецидив.

С първата жена, самотна майка с две деца,  мъжът се запознал през 2003 г. Тя проституирала, а той й станал “клиент”. Заживели на съпружески начала. Жената продължила да проституира в Сливен през 2004 г. родила дете от сутеньора. Същата година, по негови указания, проститутката извършила кражба от свой “клиент ” и двамата сутеньора влезли в затвора. През 2006 г., вече на свобода, осъденият се запознал с проституиращо непълнолетно момиче, самотна майка с дете. И тя забременяла от сутеньора, като проституирала по време на бременността си. През 2007 г. момичето родило, навършила и пълнолетие. През 2008 г. мъжът я завел в Италия. Давала му или му изпращала парите, които изкарва.

През 2009 г. се сутеньорът се срещнал отново с излежалата вече присъдата си жена. Отвел и нея в Италия, но не след дълго жената се върнала в България. Момичето било преместено да проституира във Франция. През 2011 г. отишло при роднини в Испания, решено да работи нещо друго. След време се върнало в България и се омъжило за бащата на първото си дете.

От съда уточняват, че подсъдимият се и признал за виновен и в това, че в периода април 2008- септември 2009 г. излизал и влизал от и в България, като в условията на продължавано престъпление ползвал лична карта,  издадена на друго лице и без разрешение на полицейските органи.

 

Сключено е с прокуратурата, като му е наложена и глоба от 10 хиляди лв. в полза на държавата. Наказанието е общо и е най-тежкото от присъдените за деянията, за които осъденият се е признал за виновен.