Поредно заседание на съда по наркоделото „Беленски
Поредно заседание на съда по наркоделото „Беленски / netinfo

Поредното заседание на Окръжен съд Сливен по нашумялото наркодело срещу Иван Терзиев-Беленски отново е насрочено за днес от 9 часа.

Делото бе отложено на 28 юли, а предния ден в съда бе получен факс от Старозагорския затвор, с който съдът бе уведомен, че подсъдимият няма да може да бъде транспортиран до Сливен, защото се почувствал зле и вдигнал високо кръвно.

На предишни заседания медицински експерти потвърдиха диагноза на подсъдимия исхемична болест на сърцето или „гръдна жаба".

До 15 юли Иван Терзиев бе под домашен арест. Тогава Сливенският окръжен съд промени мярката му за неотклонение на „задържане под стража". Мярката бе изменена, след като служители на полицията потърсили подсъдимия в областната болница, но не го намерили.

Беленски бе задържан на 29 февруари 2008 г. в района на град Елена, при специализирана акция на полицаи от Сливен, Велико Търново и ГДБОП - национална служба "Полиция".

При обиска на колата, в която пътувал, и по-късно в бившата му фабрика за ядки в сливенското село Бяла, бяха открити общо 66 кг. хероин и амфетамини.

Другите събрани доказателства - зареден с 30 патрона автомат "Калашников" със заличени номера и 20 фалшиви банкноти в купюри от по 100 долара не са предмет да настоящото дело и вероятно ще послужат в последствие към Беленски да бъдат предявени други обвинения в бъдеще.