Помощ за пострадало дете
Помощ за пострадало дете / Общински пресцентър Стралджа

9-годишно дете от Стралджа, пострадало при пътно-транспортно произшествие миналата година, получи 600 лв. от Фонд за пострадали деца. Дарението бе връчено на родителите от Митко Филипов, директор на ОС на БЧК в Ямбол, в присъствието на заместник–кметовете Иван Георгиев и Мария Толева, секретаря на общината  Атанаска Христова и здравният медиатор Мильо Добрев.

Малкият Петко Станимиров Стоянов бил блъснат от автомобил през лятото на миналата година в района на Петолъчката. Черепно-мозъчната травма става причина за предизвикване на гърч и последваща епилепсия. След стреса от преживяното детето спира да говори, не ходи и на училище. Безработните, социално слаби родители,  на които Петко е пето дете, се опитват непрекъснато да бъдат с него, за да не се травмира допълнително.

Семейството благодари на Фондацията, БЧК и общината, а родетилети увериха, че средствата ще бъдат изразходени за лечение на малкия,  физиотерапия, подкрепящи витамини, осигуряване на необходима храна и лекарства. Със съгласието на родителите, отново чрез БЧК, за пострадалото дете  ще бъде осигурена психологическа помощ от специалисти.

Митко Филипов увери, че след месец в Стралджа ще бъде проведена втора среща за проследяване лечението на момчето и евентуална допълнителна помощ.

Преди две години  друго дете от Стралджа, пострадало от пътно-транспортно произшествие, също бе подпомогнато от Фонда чрез БЧК.