Политическа академия за младежите от ГЕРБ
Политическа академия за младежите от ГЕРБ / ГЕРБ - Сливен

 

Народният представител от ПП ГЕРБ - Сливен и областен координатор на партията Десислава Танева даде официален старт на първата областна Политическа академия, организирана от областната младежка структура на ГЕРБ. Тя поздрави инициаторите и пожела на участниците да станат личности с изразена гражданска позиция. „Нека всичко, което научите тук и научавате по време на нашия партиен живот, да го ползвате за това да станете силни личности, с обществена позиция по проблемите на вашите населени места и цялата държава. Защото в крайна сметка това, което правим, това, в което участваме и искаме да подпомогнем обществото и отделни социални групи, трябва да носи и на вас някакво израстване. Пожелавам ви всички нови дейности, които искате на инициирате, да срещнат подкрепата на по-големите и с тяхна помощ да ги реализирате”, каза Десислава Танева.

Първата областна политическа академия за младежите от ПП ГЕРБ - Сливен се проведе на 18 и 19 февруари. Основните теми, по които младежите дискутираха, бяха свързани с принципите на успешното управление и политическата култура. Включиха се представители на младежките организации на партията в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Своя опит в политиката споделиха народният представител и член на правната комисия в парламента Юлиана Колева и председателят на Групата общински съветници от ГЕРБ и член на областното ръководство на партията Димитър Митев.

Лекция по темата „Политическа култура” изнесе Стоян Марков - член и учредител на ПП ГЕРБ, магистър по политически мениджмънт и публични науки, завършил Българското училище за политика. Младежите бяха включени в интерактивни игри, решаваха казуси, усъвършенстваха умения за работа в екип и ефективно взаимодействие с медиите. Основни организатори на събитието бяха лидерът на младежката организация Весела Качарова и Инна Игнатова - член на областното ръководство на МГЕРБ - Сливен.