Полицията издирва крадец - рецидивист
Полицията издирва крадец - рецидивист / netinfo

Сливенската полиция издирва 26 годишен мъж с инициали Д. И.П., който се укрива след като му е повдигнато обвинение за кражбата 300 гр. златни накити и 50 лв от частен апартамент в града. Това стана ясно днес, по време на официалната церемония на който зам. директора на Областна дирекция на МВР Станимир Колев връчи приза Полицай на месец юни на разкрилия престъплението криминалист - инспектор Тончо Конарев.

Сливенските криминалисти разкриха по горещи следи извършителя на кражбата, който е оставил кървава следа след като счупил със статуетка, опитвайки се да разбие заключена врата в жилището. Престъплението е извършено в нощта срещу 31 май, когато собствениците били на сватба. Разбит е прозорецът апартамента на ул."Захари Димитров" като щетите са на обща стойност около 10 000 лв. Вещите - предмет на престъплението са иззети и върнати на собственика.

Извършителят е известен на службите още от малолетен и има в актива си по-дребни кражби и няколко условни присъди. Обирал най-често близки познати и съседи след предварително проучване и след взлом.

Дознанието срещу рецидивиста вчера е спряно, защото след като не му е била наложена постоянна мярка за неотклонение, той се укрил и е обявен за издирване, съобщи инспектор Конарев.

Той е на работа в системата на МВР от 1992 година, бил е полицейски инспектор, водещ на тактическото звено за бързи действия. Сега работи на териториален принцип в Криминална полиция. Отговаря за централна градска част и кварталите „Комлука", Колю Фичето", „Звездите".