Полицията гарантира анонимността на свидетелите срещу Мъндев
Полицията гарантира анонимността на свидетелите срещу Мъндев / netinfo
Ръководството на Областна дирекция „Полиция” в Сливен се обърна с апел към всички потърпевши от престъпната дейност на Атанас Мъндев, които се чувстват застрашени от него, да съдействат на разследването на полицията с информация или по друг начин. Анонимността на свидетелите е гарантирана. В апела се посочват и телефоните, на които евентуалните свидетели могат да се обадят.

Атанас Мъндев бе задържан на 6 юни след акция с участието на представители на Върховна касационна прокуратура и оставен в софийския следствен арест с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 253, ал. 5 от НК за пране на пари в особено големи размери.

На пресконференция в началото на седмицата директорът на ОДП – Сливен комисар Чавдар Божурски подчерта, че една от основните причини Мъндев да остане в софийския арест е свидетелите срещу него да не се чувстват застрашени.

Телефоните, на които желаещите да дадат информация могат да се обадят са 166, на централата на ОДП 644 644 или на “горещия” телефон 662 160.