Полицейски акции пази децата на пътя
Полицейски акции пази децата на пътя / Дарик Сливен, Архив

Гарантирането на сигурността на учениците, опазване на обществения ред в и около учебните заведения в Сливенска област е основна цел в работата на полицейските служители през месец септември. За целта се осъществяват работни срещи между представители на полицията, Регионалния инспекторат по образование и кметовете.

Предвидени са  срещи с директорите на  училищата и детски градини за съгласуване на съвместните действия по обезпечаването на обществения ред и сигурността в районите на учебните и детски заведения. На тези срещи ще бъдат обсъдени възможностите за допълнителни мерки за физическата защита, начините на охрана, пропускателния режим, недопускането на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година, информираха ог полицията.

Полицейски операции по контрол и проверки в питейни и увеселителни заведения и търговските обекти, по отношение спазване изискванията за пребиваване на малолетни и непълнолетни лица в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на такива лица в районите, в близост до учебните заведения, са планирани да се провеждат през целия месец септември.

Засилено присъствие и акции на “Пътна полиция” ще има през цялата учебна година в близост до учебните заведения за контрол при спазване предимството на пешеходците от водачите на сигнализираните пешеходни пътеки, както и на правилата за пресичане от пешеходците.