Полицейска операция в Стралджанско
Полицейска операция в Стралджанско / Дарик Сливен, архив

Разкрито е едно престъпление, задържано е едно лице и са установени  16 закононарушения при полицейска операция на територията на община Стралджа, съобщават от Областната дирекция на МВР – Ямбол. На 27 февруари за времето от 14:00 до 22:00 часа на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Стралджа е проведена специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители от РУ “Полиция” – Стралджа и от Специализирано полицейско управление – Бургас.

В рамките на операцията са проверени 48 автомобила, 21 каруци, 12 питейни заведения и 102 лица. Установени са 16 закононарушения, за които са съставени 10 акта за установено административно нарушение и са наложени 6 глоби по фиш.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия в рамките на полицейската операция е установено, че 36-годишен мъж е отнел от жител на село Воденичане 1662 лева. Посегателството е извършено в края на август 2013 г. в питейно заведение в селото. Работата по пълното документиране на случая продължава.

Задържано е и едно лице, заподозряно в извършване кражба.