Поледица в Сливен
Поледица в Сливен / DarikNews.bg, архив

Пътищата в Сливен са заледени. Машини почистват и хвърлят сол в града. Температурата в Сливен е +2 градуса. Почистват се и пътните настилки от републиканската пътна мрежа, съобщиха от Областно пътно управление.

През следващите пет часа да не се преминава по пътя към местността "Даулите" през Селището заради наличието на заледени участъци, за това призовават от община Сливен.

„На територията на града има повсеместно заледяване. Улиците и главните артерии се обработват от почистващите фирми, но апелираме към гражданите да се съобразяват с метеорологичните условия, а шофьорите на моторни превозни средства да използват зимни гуми и да се движат със съобразена скорост”, съобщи Снежана Кънева- началник на отдел "Обществен ред, управление при кризи и oтбранително-мобилизационна подготовка" към община Сливен.

От общината апелират към собствениците и ползвателите на имоти да почистят прилежащите към тях участъци. Призовават се гражданите да не спират превозни средства на места където могат да възпрепятстват работата на почистващите фирми.