Покушение срещу Качика
Покушение срещу Качика / DarikNews.bg, архив

Снощи е направен опит да бъде застрелян Васил Качиков, потвърди говорителят на Областната дирекция на МВР в Сливен Първолета Мандинска. Сигнал на тел. 112 в 19.21 ч. е подал самият Качиков. Според информация от полицията той е бил прострелян в областта на седалищните части. Приет е в областната болница на Сливен, без опасност за живота. Извършват се процесуално-следствени действия под наблюдението на Окръжна прокуратура – Сливен.

Васил Качиков - Качика е стар познайник на служителите на реда. Името му се свързва с убийството на Константин Димитров - Косьо Самоковеца.

Знакова фигура в престъпния свят, отличаваща се със солиден опит. Регистриран е многократно за престъпления от общ характер. Срещу него е водено следствено дело през 2000 г. за убийство, но е доказана престъпна дейност - трафик на хора с цел проституция. Успява да се укрие и след пет години, през 2005 г., е задържан във френския град Ница с фалшиви документи за самоличност. След екстрадирането му в България излежава 7-годишна присъда, постановена от Сливенски окръжен съд, но ефективно остава в затвора 4 г.,тъй като е освободен предсрочно за добро поведение.