Поетичен дуел в Сливен
Поетичен дуел в Сливен / netinfo

Със стихове ще се „дуелират” поетите Иванка Могилска и Стефан Иванов в първият извън столицата „трубадурски двубой” под Сините камъни, който ще се проведе в Сливен на 10 октомври. Литературният двубой е част от проявите, с които ще се включи Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в празниците по повод Деня на Сливен - Димитровден. Водещ ще е поетът, белетрист и музикант Петър Чухов, а в паузите между петте етапа на съревнованието ще свири пловдивския младежки браз бенд „Токов браз”.

Регионална библиотека „Сава Доброплодни” е подготвила още две събития по повод празника на Сливен – на 11 октомври ще бъде представен романът на Константин Кацаров „Мутра” и неговият аудио вариант, на 13 октомври в библиотеката ще бъде представена най-новата поетична книга на сливенската поетеса Сийка Арнаудова „Откровение”.

Чрез тези прояви, ориентирани към различна аудиотиря и много различни по форма и съдържание, се опитваме да задоволим интересите на различен кръг почитатели на писаното слово и да провокираме по своеобразен начин интерес към съвременните автори и тяхното творчество – каза директорът на културния институт Росица Петрова.