Подобряват ромския квартал в Ямбол
Подобряват ромския квартал в Ямбол / netinfo

От спечеленият проект по Програма Фар на стойност над 1 милион и 100 хиляди лева ще бъде подновена част от инфраструктурата на ромския квартал в Ямбол, съобщиха от общинския пресцентър.

По проекта ще бъдат извършени строително-ремонтни дейности на 8 улици в района около ОУ „Д-р Петър Берон” и улиците „Ямболска стачка”, „Рожен”, „Царевец”, „Драва”, „Балкан”, „Мальовица”, „Абланово” и „Хемус”. Предвижда се да бъде разкъртена съществуващата настилка. На нейно място ще бъде положена асфалтобетонова настилка и паваж.

На кръстовищата ще бъдат изградени дъждоприемни оттоци и ревизионни шахти. Предвижда се също и подмяна на уличните осветителни тела с енергоспестяващи лампи. Продължителността на проекта е 14 месеца, като крайният срок за изпълнение на дейностите е планиран за април 2009 година.

Проектът „Подобряване качеството на живот в квартал със смесено население в община Ямбол, чрез доизграждане и рехабилитация на техническата инфраструктура” бе защитен от община Ямбол по схемата за безвъзмездна финансова помощ „Подобряване на състоянието и интеграция на малцинствени групи в неравностойно положение със специален фокус върху ромите” на програма ФАР.

Средствата, които ще получи общината от финансиращия орган са в размер на 800 хил. лв.