маркировки
маркировки / община Нова Загора
Започна подновяване на хоризонталната маркировка в близост до училища и детски градини в Нова Загора. Освежаването се извършва с финансови средства от бюджета за благоустрояването на пътната инфраструктура.

Приоритет е поставен върху пресечките с най-голям интензитет на пешеходното движение, край учебните заведения, детските градини и ясли, центровете за социални услуги, но поетапно ще бъдат обхванати и останалите пътеки в града.

"Създадена е оптимална организация, така, че да не се спира движението в районите, където се работи. Както всяка година, с наближаване на 15 септември, на дневен ред идва темата с безопасността на децата. Затова направихме предварителен оглед на всички пешеходни пътеки, пътните знаци и тръбно-решетъчни парапети в близост до учебните заведения и предприехме нужните действия за тяхното възстановяване и ремонтиране. С наближаването на новата учебна година бих искал да напомня на водачите на пътни превозни средства  да спазват правилата за движение и да бъдат изключително внимателни особено в районите край училища, детски градини и ясли", каза кметът Николай Грозев.