Подкрепа за младите хора от „Тунджа“
Подкрепа за младите хора от „Тунджа“ / netinfo

Община „Тунджа” отново подкрепи усилията на своите отговорни и активни ученици и студенти чрез връчването на еднократно финансово стимулиране.

В приветствието си към младите хора, техните родители и учители, кметът на общината Георги Георгиев припомни, че началото на тази инициатива, подкрепена безрезервно от младежките организации, се постави през 2009 г. Към настоящия момент са реализирани шест кампании за набиране на средства.

По един красив начин, допълни кметът Георгиев, младите хора провокират и мотивират човешката щедрост в подкрепа на наши ученици и студенти с достойни постижения в образованието, изкуствата, културата и спорта и в неравностойно социално положение.

В проведените до сега кампании бяха набрани средства в размер над 100 хиляди лева. На проведените вече 21 сесии са връчени 819 финансови стимули – стипендии и еднократно подпомагане на ученици и студенти, за общо 97 670 лева.

Посланието на кмета на общината към всички 136, удостоени на настоящата сесия с еднократно финансово стимулиране, е да открият младите хора в този жест топлината на човешката съпричастност. „И нека всеки един от вас продължи да развива и да надгражда уменията и знанията си с убеждението, че е част от една загрижена и подкрепяща общност“, пожела Георги Георгиев.

Поздрав за постигнатите резултати и пожелания за още много и по-добри успехи, отправи и председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова.

 

На 16 декември се състоя Седмият коледен благотворителен бал, организиран в подкрепа на благородната мисия на Общината.