Почетно отличие за директор на училище
Почетно отличие за директор на училище / община Стралджа

С почетно отличие „Неофин Рилски“ бе удостоена Валентина Маринова, директор на СОУ”П.Яворов” Стралджа. Маринова  е единствената от общината удостоена от министерството на образованието с почетното отличие.

Наградата й е връчена за постигнати високи резултати като директор на най-голямото общинско училище, за всеотдайността и грижите, за превръщането на СОУ”П.Яворов” в едно от водещите училища в областта. Валентина Маринова получи отличието  лично от зам.министъра Ваня Кастрева.

Маринова сподели, че приема отличието  не само като своя , а  като награда за целия колектив на училището. За нея това е чест и отговорност, това е стимул за още по-сериозна работа. В името на децата и за бъдещето на Стралджа и общината.

Валентина Маринова има вече 20 години като директор на СОУ”П.Яворов”. Време, през което успя да осъществи пълно обновление на 30-класното училище, да въведе прогресивни практики, да осъвремени  базата, да наложи традиции, които възпитават и обогатяват. С пълно право тя влиза в категорията на  директорите - новатори, които умеят да мотивират своя колектив от педагози, да създават отношение на уважение към професията „учител”.

„Разбира се, постигнатото не е достатъчно. В СОУ”П.Яворов” Стралджа има много върху което предстои да работим. Но аз съм уверена , че с професионалисти  като нашите учители можем да постигнем всичко. И училището ни да се налага като съвременно, което осигурява  европейско  образование на децата, дава им знания и самочувствие във всяка конкурентна среда.”, сподели при пристигането си в Стралджа Маринова.