Общински съвет
Общински съвет / Дарик - Сливен, архив
Общински съвет Сливен прие днес нова наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. С 21 гласа „За”, 5 „Против” и 9 „ въздържал се” общинските съветници приеха – висока такса смет. Прието бе и районирането на населените места.

Досега таксата бе еднаква за цялата община. Жителите на Сливен вече ще плащат вместо по 0,9 промила върху данъчната оценка на жилищните си имоти, по 1,05 промила, а в селата – 1,8 промила. Увеличението за нежилищните имоти  е от 1,2 на 1,5 промила за Сливен и 2,35 – за селата.

Внесоха подписка в Общинския съвет-Сливен, за намаляване на данък недвижими имоти

Кметът Стефан Радев оттегли предложението си за въвеждане на нови такси за  траурните услуги. Запазва се размерът на таксите за паркиране в синята зона на Сливен. Намалено е времетраенето на действието в Синята зона. Сега тя ще действа от 9 до 17:00 часа.

Увеличават се социалните услуги в Сливенска област

Съветниците отхвърлиха със 17 гласа „За, 10 „ против” и 8 „въздържал се”  предложението за ликвидация на кожния диспансер и разкриване на венерическо отделения в Областната болница „Д-р Иван Селимински“.

Следващата сесия на Общински съвет-Сливен ще бъде тържествена, по повод празника на града Димитровден.