По висок от средния за страна резултат отчитат от ГЕРБ Сливен
По висок от средния за страна резултат отчитат от ГЕРБ Сливен / ГЕРБ Сливен

Резултатът, който постигна ГЕРБ-Сливен на евроизборите над БСП, както на областно ниво, така и за всички общини, е по-висок от средния за страната и победата ни е убедителна за осми път. Това заяви на пресконференция народният представител и областен председател на партията Десислава Танева.

Тя изрази задоволство от този факт и поздрави предизборните щабове във  всички общини от областта. В Нова Загора победата е категорична, като разликата между ГЕРБ и БСП е 17 процента. В Твърдица ГЕРБ получи  35,8 процента от гласовете, а БСП – 23,05. В Котел ГЕРБ е втора политическа сила след ДПС с 20,9 резултат, а БСП – четвърта с 9,16 резултат.

„В някои секции по квартали разликата с основния ни политически опонент БСП е три пъти в полза на ГЕРБ.  В град Сливен ГЕРБ губи единствено в ромския квартал „Надежда”, където БСП печели с впечатляваща разлика, както и в квартал „Шести” в Нова Загора. По селата картината е подобна”, каза тя.

„Проведохме изключително толерантна кампания, с организирани екипи, които провеждаха ползотворни срещи по квартали и в селата. За съжаление, категоричният неформален лидер на кампанията на БСП – кметът на общината Кольо Милев, използва целия властови и административен ресурс, за да мотивира повече хора да подкрепят БСП”, подчерта Танева.

Тя изрази учудването си от думите на кмета по време на днешния брифинг, че в кампанията  са прилагани силови методи от други политически сили. „Смятам, че силовите методи бяха техните и нямам представа какво има предвид кмета. Той, без да е в отпуск, ежедневно и с всички общински средства ходеше на по пет-шест места, пращаха се камиони, запушваха се дупки, правеха се списъци, хора бяха заплашвани с уволнения и привиквани, че близките им ще си загубят работата, ако не гласуват за БСП.

Методи, които не сме си позволявали в мандата на ГЕРБ, и които не следва да се прилагат, и които рано или късно ще отидат в историята. Кой прилагаше силови методи? Кой имаше силата на властта? ГЕРБ или БСП? Нека се видят резултатите в секциите, за които се предполага, че е имало силови методи! Те всички са в полза на БСП!”, допълни Танева.