Плащаме данъка с отстъпка до 10-ти февруари включително
Плащаме данъка с отстъпка до 10-ти февруари включително / netinfo

350 декларации  за облагане доходите на физически лица и  200  по Закона за корпоративното подоходно облагане са подадени до момента в НАП Ямбол. Интернет са ползвали  20 физически лица и  120 корпоративни клиенти.

Най-често задължение да внасят авансово подоходен данък имат наемодателите, които по закон са длъжни да правят тримесечни вноски.

На 10 февруари изтича срокът, в който физическите лица могат да платят дължимия данък за довнасяне по годишната си декларация с отстъпка от 5%. От тази година плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига сумата да постъпи по сметката на НАП на следващия работен ден. 

От приходната агенция напомнят, че отстъпката от данъка за довнасяне може да се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2011 г.  Освен по интернет, плащането на данъци и осигурителните вноски може да стане по пощата, в четирите станции в централна поща Ямбол и в градовете Стралджа, Елхово и Болярово, с пощенски запис за плащане към бюджета или по банков път. За улеснение на клиентите на НАП в Офиса на агенцията в Ямбол са разкрити банкови г

ишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на НАП не се събират такси.