Петя Руменова: Община Сливен винаги е отворена към гражданите
Петя Руменова: Община Сливен винаги е отворена към гражданите / Дарик Сливен, архив

По различен и по-удобен за гражданите начин работи днес българската община. Това заяви секретарят на Община Сливен Петя Руменова по повод Деня на българската община, който се чества днес - 12 октомври. Според нея много повече услуги се извършват от общинските администрации.  Тя увери, че Община Сливен винаги е отворена към гражданите и те могат да се възползват от всякакъв вид информация съгласно Закона за достъп до обществената информация, което води до прозрачност в работата на администрацията. Задължение на работещите в общината е да бъдат в услуга на гражданите и да отговарят на всички въпроси.

Петя Руменова коментира още, че когато гражданите чуят за Община Сливен, трябва да знаят, че това е мястото, където работят специалисти, които могат да им свършат всякакъв вид услуга, касаеща администрацията. Към днешно време гражданите искат да бъдат обслужвани от мили, приветливи и усмихнати хора. Именно това е основното, което Община Сливен се стреми да наложи в Центъра за административно обслужване на гражданите.

По повод празника на българската община Петя Руменова пожела на всички свои колеги добро здраве, да са усмихнати и щастливи и да вярват в бъдещето, че ще има по-добри дни както за Община Сливен, така и страната. Тя е убедена, че България ще излезе от кризата и утре ще живеем по-добре.