Пети ученически театрален фестивал „Арлекин Нова Загора 2016
Пети ученически театрален фестивал „Арлекин Нова Загора 2016 / община Нова Загора

През първите дни на дългоочакваната пролет, Нова Загора посрещна талантливите участници в Петия театрален фестивал „Арлекин".

Пети ученически театрален фестивал Арлекин" Нова Загора 2016
netinfo

Фестивалът беше окрит от заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев. „Изключително ми е приятно да приветствам с добре дошли на новозагорска сцена талантливите малки актьори от цяла България. На всички тях желая бурни аплодисменти, а на публиката приятни минути с театралното вълшебство" - отбеляза Енев.

Пети ученически театрален фестивал Арлекин" Нова Загора 2016
netinfo

През първия ден от фестивала, зрителите в театър „Минко Балкански" се представиха децата от село Глушник, общ. Сливен; с. Розово, общ. Казанлък; Съединение; Стара Загора и домакините от СОУ „Христо Ботев" г Нова Загора. Малките актьори успяха да претворят актуалния и до днес проблем за борбата между доброто и злото, пресъздаден в повестта „Боряна" на емблематичния Йордан Йовков.

Пети ученически театрален фестивал Арлекин" Нова Загора 2016
netinfo

Влязоха в ролята на позитивния, щедър и разточителен герой Михал Мишкоед от комедийната пиеса на Сава Доброплодни „Зех тъ, Радке, зех тъ" и ни развесилиха с постановката „Не съм от тях, как Сийке" по Чудомир. „Духът на доброто" .

На официалното откриване на фестивала се представиха учениците от Театрално ателие „Мигчета" при СОУ „Христо Ботев" - Нова Загора с постановката „Снежната царица" по либрето на Мая Дългъчева, режисьор и сценограф: Станиела Хаджиева.

Театралният маратон ще продължи и днес, като зрителите ще се насладят на майсторството на детски трупи от различните краища на България - с. Средище, общ. Силистра, Ивайловград, София, Кърджали, Харманли. Почитателите на театъра ще могат да видят постановки по класиците Елин Пелин, Алеко Константинов, Йордан Йовков, Ран Босилек и др.

Пети ученически театрален фестивал Арлекин" Нова Загора 2016
netinfo