Пет посегателства над автомобили за денонощие в Ямбол
Пет посегателства над автомобили за денонощие в Ямбол / сн. архив Дарик - Сливен

През изминалото денонощие в Ямбол са регистрирани осем криминални престъпления. В районното управление са заявени пет посегателства над автомобили, съобщиха от Областна дирекция на МВР. Около 22.00 ч. на 6 февруари, в района на рибарниците край Ямбол, чрез счупване прозорец на предна врата на „Москвич" е извършена кражба на яке, лични документи, инструменти, газов котлон и сумата от 60 лева. Неизвестни извършители са откраднали акумулаторни батерии от лек автомобил "Мерцедес", паркиран в к-с "Диана", от "ВАЗ 2101" и "ВАЗ 2107", паркирани в к-с "Възраждане" и от "ВАЗ 21061", паркиран в к-с "Хале".

Хранителни стоки, алкохолни напитки, цигари и фискално устройство са откраднати от хранителен магазин в к-с ,,Граф Игнатиев". Извършителите са проникнали в обекта, чрез разбиване на входната врата. Стойността на щетата е в процес на изясняване.

На 7 февруари около 14.30 ч. в Ямбол, до супермаркет в кв. „Каргона", две неизвестни жени са откраднали 400 лева от 65 годишен мъж.

Около 15:00 ч. вчера от сграда на професионална гимназия в Ямбол е извършена кражба на велосипед и чанта с намиращите се в нея лична карта, свидетелство за управление на МПС и дебитна карта.

Случаите се разследват от Районно управление "Полиция" - Ямбол.