Пенсионерски клуб откриха в село Дядово
Пенсионерски клуб откриха в село Дядово / Общински пресцентър Нова Загора

Нов пенсионерски клуб бе открит в новозагорското село Дядово. На събитието присъстваха кметът на община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметът Галя Захариева и секретарят на Общината Веселина Трънова.  Кметът Николай Грозев поздрави младия си колега с неговото първо начинание: ”Радвам се, че имаме възможността да открием тук този нов пенсионерски клуб и да сбъднем вашите надежди и мечти. Знаем колко е важно за вашия обществен и социален живот и дейност да има такава придобивка.

Кметът на селото Ивайло Миндов съобщи, че досега в селото не е имало подобен клуб, затова и жителите му са много щастливи с новата придобивка. Помещението се намира в сградата на читалището, която също се нуждае от ремонт на покрива и смяна на дограмите, което е планувано да се направи през 2013 г.

„Помещението беше почистено, постави се нова ел. инсталация, маси, столове и всичко необходимо, за да придобие този приветлив вид. Много помогнаха и работниците от временната заетост. Чувствам се удовлетворен, че успяхме с малко средства да предоставим това уютно помещение за ползване на хората от третата възраст.  За летните дни сме планирани да окосим и поддържаме тревата в района на Дядовската могила, да почистим и пооправим гробищния парк и др.” – каза Миндов.