Пенчо Пенев: Може някой да умре в тези автобуси
Пенчо Пенев: Може някой да умре в тези автобуси / netinfo

Страхуваме се, че може да има и смъртен случай, досега за щастие никой не е умрял, но в тези малки автобуси, опасяваме се, че може да се стигне до фатален инцидент. Това каза зам.-кметът на община Тунджа Пенчо Пенев в началото на срещата с представителите на фирми, които извършват автобусното превозване в общината.

Неспазване на разписанията, малки автобуси, лошо отношение към пътуващите. Това са част от упреците, които ръководството на община Тунджа отправи към превозвачите. Освен, че шофьорите не спазвали разписанията, не спирали на указаните места, но стигнали до там, че да отказват да качват пътници.

Няма да се изненадам, ако се стигне и до саморазправа, призна Пенев. Кметът на Генерал Тошево пък упрекна шофьорите, че вземали по десет лева на опаковка лекарства, за да ги докарат на пациенти с маршрутен автобус до селото.

От своя страна превозвачите се оправдаха, че автобусите са сравнително нови, а в по – голямата част има климатици. Представители на фирмите се оплакаха, че от община Тунджа дотациите са спаднали с 80-100 %, а училищните превози са намалели, в сравнение с периода, когато са подписали договорите.

Превозвачите заявиха още, че единствено ги упрекват, а не се вземат никакви мерки.Относно неспазването на разписанията шофьорите се оправдаха с неадекватното време, което им е определено за изпълнение на курс.