ПАРТИЯ ЛИДЕР подпомага изграждането на паметника на Симеон Табаков
ПАРТИЯ ЛИДЕР подпомага изграждането на паметника на Симеон Табаков / netinfo

Започнаха строително – ремонтните работи на терена, където ще бъде поставен бюст – паметникът на Симеон Табаков в Сливен. Инициативата е на ПП ЛИДЕР, съобщи Румен Андонов - председател на общинската организация в града.

Идеята за изграждане на монумент, посветен на големия родолюбец, автор на тритомника „Опит за история на град Сливен”, принадлежи на читалище „Единство”. През миналата година настоятелството на читалището спечели проект на Община Сливен за благоустройствени дейности с обществена значимост и сума от около 4 500 лева за изграждане на паметника.

От кметството се ангажираха и с допълнителна материална подкрепа под формата на строителни материали за архитектурното оформление на пространството около паметника.

Бюст – паметникът е изработен от сливенския скулптор Стефан Кънев. Паметникът на Симеон Табаков вече е отлят от бронз в специализирана леярна в град Казанлък и очаква да бъде транспортиран и монтиран. Той ще бъде поставен в градинката срещу читалище „Единство”, до сградата на Художествената галерия.

От ПП ЛИДЕР се надяват и други обществени организации да се включат в родолюбивата инициатива.