/ община Сливен
Откриха „Панорама на образованието 2018“ в Сливен.Станалото вече традиционно събитие събира на едно място учебни заведения, ученици и родители и има за цел да улесни избора на училище за по-нататъшното  образование на децат.

зам кмет Пепа Чиликова
община Сливен


„Това са важни за Вас дни“, обърна се към учениците и родителите заместник- кметът Пепа Чиликова. “Предстои да направите избор на училище за следващите години от образованието на децата. Това е един избор, който трябва да е и разумен, и желан“, допълни тя и пожела на всички здраве, а на седмокласниците- и успех на националното външно оценяване.

Приветствие отправиха и заместник- областният управител Димитринка Петкова и д-р Бисерка Михалева, началник на РУО-Сливен. В „Панорама на образованието – 2018“ със свои щандове се представят 4 средни училища, 3 профилирани гимназии, 6 професионални гимназии, Спортното училище и Националната художествена гимназия.

Във форума  участват и Инженерно - педагогическият факултет – Сливен при Техническия университет – София и Филиалът на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна в Сливен.

Откриване
община Сливен


С фолклорна програма пред присъстващите се представиха малките певци и танцьори от ОУ „Христо Ботев“ в Сливен. „Панорама на образованието- 2018“ продължава и утре до 15:00 часа. Организатори са Регионалното управление на образованието-Сливен и Общината.