Памет за Апостола
Памет за Апостола / netinfo

Заместник-кметът на Община „Тунджа“ Станчо Ставрев положи цветя пред барелефа на Васил Левски в едноименната гимназия в Ямбол. Той участва в общоградското поклонение пред святата памет на Апостола по повод 142-та годишнина от гибелта на Дякона.

Във всички учебно-възпитателни заведения на община „Тунджа“, в читалищата, клубовете на пенсионера, социалните институции, в този ден прозвучаха стихове и песни за Васил Левски, разгръщаха се страници, от които оживяваха картини от живота и величавото дело на безсмъртния борец „за чиста и свята република“.

Памет за Апостола
netinfo

Изключително вълнуващи бяха възпоминанията в селата Тенево и Завой, чиито училища носят името на Левски, както и в читалищата в Хаджи Димитрово, Златари и Победа, на които патрон е Апостола на свободата.

Памет за Апостола
netinfo

Учениците от целодневната организация на учебно-възпитателната дейност към ОУ „Христо Ботев и  НЧ „Хр. Ботев – 1928 г.” в село Ботево почетоха  годишнината с поднасяне на цветя, рецитиране на стихотворения пред уредения кът в читалището, след което излязоха в двора на училището и там се проведе състезание „Лъвски скок”.  Дни преди 19 февруари децата рисуваха портрети, четоха за живота и делото на Апостола и направиха табло с написани от тях Завети на Левски.

Памет за Апостола
netinfo

В село Тенево се проведе спортен празник под мотото „С Левски в сърцето”, организиран от читалище „Просвета-1910” в селото. В начало децата  разказаха откъде Васил Иванов Кунчев е получил безсмъртното прозвище „Левски”. Последва участие в „лъвски скок”, щафета, дърпане на въже, занимателни спортни игри и за финал „народна топка”.

Основното училище "Васил Левски" в с. Тенево отбеляза своя патронен празник, като положиха цветя пред портрета на своя патрон и взеха участие във възпоминанието в негова чест. Цяла седмица учениците участваха в инициативи, посветени на патрония празник - състезание по английски език, в пиесата "Червената кокошчица"; три отбора се бореха за първото място в Математическото състезание "Математиката - царица на знанието"; конкурс за рисунка "Апостолът и моята Родина";  литературен конкурс за написване на стихотворение или есе, в който взеха участие ученици както от начален, така и от прогимназиален етап. На тържеството, посветено на патронния празник на училището бяха раздадени награди на всички победители, а специален поздрав към всички ученици и целия колектив на Основно училище "Васил Левски" с. Тенево, отправи певческия хор към пенсионерския клуб в селото.