Пак отложиха делото срещу Беленски
Пак отложиха делото срещу Беленски / netinfo

Сливенският окръжен съд отложи делото срещу Иван Терзиев – Беленски заради неявяването му на днешното заседание. Адвокатът на подсъдимия Любомир Брайнов представи болничен лист, според който Иван Беленски има исхемична болест на сърцето и от една седмица е на легло. Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза за моментното здравословно състояние на подсъдимия по искане на прокурора по делото Красимир Сариев.

Управителят на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в Сливен трябва да назначи специалист-кардиолог, който да извърши експертизата и да прецени дали здравето на Беленски не е позволявало той да се яви в съда днес. Заключението на вещото лице трябва да бъде представено след преглед и посещение в дома на подсъдимия.

Болничният лист е подписан от д-р Иван Стайков. Съдът определи експертизата да бъде направена от друг кардиолог. Делото бе отложено за 9,30 ч. на 11 февруари.

Първото заседание по него бе на 4 декември, но тогава бе отложено заради заболяване на адвоката на Иван Терзиев. Тогава Беленски поиска промяна на мярката му за неотклонение от „домашен арест” в „парична гаранция”. Съдът отхвърли искането. Припомням, че Върховният съд се произнесе за подсъдността и определи процесът да се води в Сливен, откъдето са повечето свидетели.

Иван Терзиев – Беленски бе задържан на 29 февруари със 6 килограма наркотици в района на град Елена, при специализирана акция на полицаи от Сливен, Велико Търново и ГДБОП – национална служба “Полиция”. По- късно при обиск в негова къща в село Бяла, община Сливен, бяха открити още 62 кг. наркотици, зареден с 30 патрона автомат "Калашников", със заличени номера и 20 фалшиви банкноти в копюри от по 100 долара.