Пак отлагат делото на Иван Терзиев - Беленски?
Пак отлагат делото на Иван Терзиев - Беленски? / netinfo

Очаква се днес да бъде отложено делото срещу Иван Терзиев – Беленски, съобщи за Дарик съдия Мартин Данчев. Той очаква адвокатът на подсъдимия - Любомир Брайнов, да представи пред съда болничен лист за здравословното състояние на Беленски, още повече, че Терзиев е лежал и в болница.

Брайнов направи това и на 14 януари, когато представи документ, че клиентът му има исхемична болест на сърцето и една седмица бил на легло. Тогава съдът назначи съдебно-медицинска експертиза за моментното здравословно състояние на подсъдимия, която да бъде направена от друг кардиолог, а не от подписалия болничния лист д-р Иван Стайков.

„Дори подсъдимият Иван Терзиев да не се яви, съдът ще разгледа резултатите от експертизата” – обясни съдия Данчев. Първото заседание по делото бе на 4 декември, но тогава също бе отложено заради заболяване на адвоката на Иван Терзиев.

Тогава Беленски поиска промяна на мярката му за неотклонение от „домашен арест” в „парична гаранция”. Съдът отхвърли искането.

Припомням, че Върховният съд се произнесе за подсъдността и определи процесът да се води в Сливен, откъдето са повечето свидетели, въпреки че Иван Терзиев бе задържан на територията на Окръжен съд Велико Търново.

Иван Терзиев – Беленски бе задържан на 29 февруари със 6 килограма наркотици в района на град Елена, при специализирана акция на полицаи от Сливен, Велико Търново и ГДБОП – национална служба “Полиция”. По- късно при обиск в негова къща в сливенското село Бяла бяха открити още 62 кг. наркотици, зареден с 30 патрона автомат "Калашников" със заличени номера и 20 фалшиви банкноти в купюри от по 100 долара.