Озеленяват улица „Васил Левски в Нова Загора
Озеленяват улица „Васил Левски в Нова Загора / община Нова Загора

След полагането на асфалтовата настилка, тротоарните павета и бордюри днес започна и засаждането на новите 50 броя широколистни дръвчета от тип „Шестили" на вече ремонтирания участък на главната улица на Нова Загора.

Внесените от Холандия декоративни растения са с височина над 2 метра. Те са изключително подходящи за градски условия с голямата си корона и право стебло. Характеризират се с по-слабо развита коренова система, което ще осигури запазването на целостта и състоянието на новоизградената улица.

Очаква се реновирането на ул. "В. Левски" в участъка до РУ Полиция да завърши до края на м. април и жителите и гостите на Нова Загора да посрещнат най-светлия християнски празник Великден, заобиколени от още по-красиво градско пространство.

„Да се помни на ден 17, месец март на лето 2016-то са засадени новите дървета по ларгото на Нова Загора. Да се пазят и отглеждат с желание и любов от идните поколения до 2080-то лето, когато трябва да бъдат подменени с нови", отправи своя завет кметът на Нова Загора Николай Грозев.