Отводняват Южен Парк Стралджа
Отводняват Южен Парк Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Временно спират строителните дейности в Южен парк в Стралджа. Причината е, че поради обилните дъждове ¼ от площта на старата градска градина остава постоянно под вода, съобщиха от общината.

Междувременно ръководството на общината осъществи среща и с проектанти-хидрогеолози. Те ще направят  своите проучвания  и ще дадат препоръки как да се преодолее ситуацията.

Оказва се, че в бюджета по проекта  няма заложени средства за изграждане на така необходимата дренажна система и отводняване на парковото пространство. Ще се наложи общината да поеме тези разходи и изгради съоръжението за продължаване работата на строителната фирма.

По информация на ръководния екип в останалата част на Южен парк всички  предвидени дейности са извършени - изградени са алеите, комуникациите за поливане, осветителната система,  направени са насажденията на храсти и вечнозелени дървета.

В парк „Младост" строителството продължава. Наред с изграждането на алеите, площадките, детските кътове, поливната и осветителна система  се извършва и почистване на паметниците.

Възложено е възстановяване снимките и надписите върху паметника  на загиналите в Балканските войни.