Отварят улицата пред ПМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен
Отварят улицата пред ПМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен / Димитър Михов

Приключи ремонтът на канализацията пред  ПМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен. До края на месеца улицата ще бъде асфалтирана и отворена за движение.

Преди повече от 4 години пред гимназията е направен изкоп, чието засипване е било бързо решение преди изборите през 2011 г. Положени са три малки тръби с Ф300 мм, които всъщност са причина помещенията в гимназията да се наводняват, припомни  зам.-кметът Иван Манчев.

„Проблемът с канализацията беше сериозен. Той не е свързан по никакъв начин със сегашния воден цикъл, но възложихме ремонта на изпълнителите на водния проект, защото в проблемния участък има връзка между стар и нов воден цикъл“, обясни кметът Кольо Милев.  Наложителна беше спешна реконструкция на участъка между шахта 28 и шахта 30 по нашите чертежи. Минава се през проходим колектор с два коридора високи над метър, в единия коридор е топлофикация, кабели на ЕВН, комуникации. Тези колектори трябваше буквално да се срежат, след това положихме тръба с размер Ф900 мм, с няколко пъти повече като диаметър, за да може да се пропуска водата. Тази тръба защитихме с една солидна стоманово-бетонна конструкция. Като надзор смея да кажа, че строителството е направено много качествено. В момента сме пуснали водата и канализацията по тази тръба, топлофикация си е възстановила нейната си част от тръбопровода, ЕВН работят по техните кабели. Изготвени са покривните панели на колектора. При набиране на необходимата якост на бетона тези дни до края на седмицата слагаме панелите, довършваме обратния насип, асфалтираме и до кря на месеца ще бъде пуснат пътят“,  обясни  инж. Лозанчев, строителен надзор на проекта по водния цикъл.

Този участък е много важен, защото събира всички води и водосборната област от северната част на града е много голяма, но по-важно е че всичко се извършва качествено и  ще имаме една добре работеща канализация, увери инж. Иван Манчев.